24 februar 2016

Morgenudflugt

Siden juli sidste aar har jeg saadan ca en gang i ugen gaaet paa arbejde. Det taget lidt tid, men jeg nyder hver en meter. Naar jeg naar frem til kontoret kan jeg blive helt skuffet over der ikke er flere km der skal traves. Man taenker saa godt, naar man gaar.


Det er allerede lyst ved syvtiden om morgenen paa denne tid af aaret og de handlende paa markedet kan stramme boderne an uden alt for meget lys. Markedet fylder 100 aar i aar og jeg gad egentlig vide om det skal fejres paa nogen maade?


Paa min vej kan jeg naa at kigge paa mange ting og som tiest kommer der ogsaa et billede eller to med paa vejen. I morges gik jeg og kiggede paa telefonbokse. Heldigvis faar mange af de ikoniske, gamle telefonbokse lov at staa og mange har faaet nyt arbejde, efter mobiltelefonen overtog deres hovedformaal. Denne her agerer bibliotek, paa mikrostadet. :)


Projektet er udtaenkt af en lokal mand, som koebte boksen for £1 paa sin beboerforenings vegne. Han skoed selv £500 i projektet og biblioteket har nu fungeret i et par aar. Ideen er genial!


I dag fangede endnu en telefonboks mit oeje nogle faa hundrede meter fra mikrobiblioteket. Taenk sig, nogen har lavet endnu et bibliotek - og denne gang med specialinteresse...


Jeps - et styks boernebibliotek. Begejstringen vil ingen ende tage! Jeg ville elske at slaebe mine boern med hen og bytte boeger der. Da vores boern var smaa, var biblioteksbesoeg en af mine yndligsudflugter med dem.


Det er ikke bare telefonboksene, der fanger min interesse under vejs; naturen goer i hoej grad ogsaa. Til morgen var det ret koldt, som det har vaeret om morgenen i et par uger efterhaanden. Det kan godt vaere blomster og blade fortryder lidt at flytte foraaret helt saa meget frem...


Der var utroligt stille paa vejen den foerste halvdel af turen i dag. Jeg var lige ved at komme i tanker om jeg maaske var kommet en time for tidligt op, men kom saa til at kigge paa dagslyset og blev enig med mig selv om at det nok bare var resten af verden, der var kommet lidt sent afsted...


Telefonboksene bliver ikke alle lavet om til biblioteker, der er ogsaa dem der huser pengeautomater. Det er faktisk slet ikke nyt at huse automater i telefonboksene, kan jeg laese mig frem til. Allerede i 1924 blev der designet en telefonboks, som ogsaa agerede frimaerkeautomat og postboks!


Da internettet for alvor begyndte at slaa igennem og 'smartphones' blev hvermandseje, begyndte teleselskaberne at installere wifi-signal i mange telefonbokse. Hvis ikke jeg tager meget fejl, nyder vi godt af det endnu - dog med lidt bedre signal end dengang. :)


Vejret var vidunderligt til morgen, koldt og klart, akkurat som jeg kan lide det. Jeg kunne sagtens have gaaet dobbelt saa langt, men det havde jeg ikke tid til. Alt det billedferen tager jo ogsaa tid og jeg har, trods alt, ogsaa et job der skal passes...


Jeg luskede over broen og op paa min pind - kold og glad.

8 kommentarer:

Unknown sagde ...

En dejlig travetur, og en fantastisk måde at benytte telefonboksene på. Jeg tror ikke vi har 1 eneste tilbage her i DK. Har ikke set dem i mange år. Det er jo kun fantasien der sætter begrænsningen mht. hvad de kan bruges til.
God travetur til jobbet.

Inge sagde ...

Hvor er det altså godt, at de fine telefonbokse ikke bare bliver fjernet, men bliver brugt til forskellige ting.
Her i DK er det et særsyn at finde en telefonboks, de er blevet fjernet stort set alle sammen.
Dejlig morgentur du har.

Benedicte sagde ...

Skøn måde at starte dagen på, især når vejret er så smukt. Hvor langt har du egentlig på arbejde? Så tidligere bibliotekar, fryder det mit sind, at se de skønne, gamle bokse brugt på den måde. Det er så dejligt med gode kreative ideer. Som de andre skriver, så er der vist desværre ikke mange telefonbokse tilbage i Danmark!

Lene sagde ...

Tak for en skøn morgentur, og som de andre er jeg vild med den måde, man har udnyttet de gamle telefonbokse. Tænk at have små biblioteker rundt omkring :-)

Annes indfald sagde ...

Tak for en dejlig morgentur. Ja, man tænker godt... og ser en masse, når man går gennem byen.
En ting vi altid studser over er alle de affaldssække der står på gaden... jeg ved godt der er system i det, men kønt er det nu ikke.
Det krogede træ med alle påskeliljerne under er helt japansk i sit udtryk.
Og byens silhuet giver rejselyst!

AagePK sagde ...

Tænk, du går på arbejde én dag om ugen! Sådan skulle vi alle have det! :-) Så var jeg måske blevet på arbejdsmarkedet lidt længere.....måske! ;-)
Her i landet fjernede man jo dørene i telefonboksene pga Bombemanden, så fik vi 7-tallet, og boblerne, det var åbne bokse, så de ville nok ikke være så gode til biblioteker.

Ellen sagde ...

Fantastisk ide, man har fået til anvendelse af de gamle telefonbokse!

Tina - omme i London sagde ...

Abildjyden - nogle af telefonboksene fungerer stadig som telefonbokse og det er jo saadan set genialt nok, isaer i en by som London, med en milliard turister!

Inge - jeg nyder ogsaa hver en meter af turen. :)

Benedicte - der er ca. 7 miles, saa omkring 11 km.

Lene - ja, det er altsaa genialt.

Anne - man bliver noedt til at tage med i sit syn paa en storby at vi bliver noedt til at bo her ogsaa og det at komme af med affald er et kapitel for sig!

Aage for fannan, jeg opdagede det lige selv - en enkelt dag i ugen er lige til at klare. :) Dejligt at 'se' dig igen. Haaber du har det godt.

Ellen - ja, ikke?