03 november 2010

Morgenvandring paa the South Bank

Morgenen startede paa the South Bank i dag, hvor jeg skulle til et breakfast meeting. De fleste steder er morgenmaden saadan et sted en slap affaere, men lige praecis der hvor vi skulle moedes er det vaerd at staa op efter. 

Jeg stod af toget paa London Bridge og gik ned gennem Hays Galleria, til floden, hvor jeg stod og beundrede udsigten i et par minutter, inden jeg slentrede hen mod min destination.

Jeg var i god tid og havde rigeligt med tid til at nyde det smukke vejr vi er blevet begavet med. Det er helt fantastisk, vi har mindst en 12-14 grader i loebet af dagen og solen er rimelig flink til at dukke frem blandt de spredte skyer.

Lige ved siden af Tower Bridge staar City Hall, som siden 2002 har vaeret hjem for Londons borgmester. En borgmester har vi haft siden 2000 efter vi i 14 aar havde undvaeret en. Margaret Thatchers neglekt var tydelig at se paa byen, men nu er den efterhaanden igen ved at tage facon som en moderne Europaeisk hovedstad.

Hvis man kunne, saa flyttede jeg ind i City Hall, jeg er simpelthen vild med det omraade. Det kunne vaere jeg skulle proeve at soege et job hos Boris, saa kunne jeg gaa der hver dag!


Det kunne selvfoelgelig godt vaere at Boris synes jeg skulle lave lidt andet end at sidde og dagdroemme ud af vinduet, men mon ikke man fik en lille middagspause, hvor man kunne gaa ud og spankulere?


Lige ved City Hall ligger den lille Potters Field park. Parken er plantet til som en lille vild have, med alskens skoenne smaa skoenhedspletter. Jeg fik hurtigt et kvarters tid til at gaa der, mens jeg ventede paa at klokken skulle blive 08.30.


Kontrasten mellem land og by er noget af det bedste jeg ved. Jeg kan lige forestille mig at ligge der i det hoeje graes med lidt musik i oererne, mens jeg saa paa byen gik forbi. En gang en droemmer, altid en droemmer!


Havde jeg taenkt mig mig lidt om, kunne jeg lige have snuppet en kop kaffe til at tage med paa havevandring, men saa langt taenkte jeg ikke lige paa det tidspunkt af doegnet, til trods for jeg havde beundret de flotte kaffehuse.


Klokken var blevet mange, saa jeg listede indendoere, ikke I City Hall, men i en bygning lige ved siden af. Jeg var glad for de friskluftsvitaminer jeg lige havde indtaget, da jeg hoerte hvor gabendes kedelig dagens tema var. Stoenni!

6 kommentarer:

Irene sagde ...

Tina, for hunnan, det 'bedle' af Tower Brige fra parken er genialt! Well done you!!!

Lene sagde ...

Nå nu kommer søster mig i forkøbet :-) Hvem skulle tro, at man kunne tage et sådant billede i London
Og så er jeg altså fascineret af dit arbejde, gad godt følges med dig. Møder rundt omkring, lange frokostpauser med tid til at finde små listige steder, en verden helt anderledes end min :-).

Eva sagde ...

Dejlige, dejlige billeder. Tak for endnu en lille tur i London:)

Mette Vang sagde ...

Uhm, jeg elsker dine Londonbilleder og de små historier ;D

Tina - omme i London sagde ...

Irene - tak, tak, jeg synes ogsaa selv jeg var helt genial. :)

Lene - min arbejdshverdag er saamaend ikke saa forskellig fra saa mange andres, jeg soerger bare for at suge til mig af oplevelser uanset hvor jeg er. Jeg har mange moeder forskellige steder, men de lange frokostpauser er der laenge imellem. Jeg kan dog naa meget paa kort tid! :)

Eva - selv tak!

Mette - det er jeg da glad for at hoere, for der kommer garanteret mange flere. :)

Donald sagde ...

En slap affære, ja den slags møder kender jeg. Der er nogle mennesker, som ikke kan tale fornuftigt sammen uden at anstrenge sig.

Og Tower Bridge fra den vilde park, jamen hvor er du god til at finde de spændende steder og gode vinkler.

Jeg har set en historisk (og ikke så dybtgående, men OK) udstilling om byplanlægning i Chicago, London, Paris og lilleput Berlin.

Det var karakteristisk for London i 1800-tallet at det var rent anarki. Den første restrukturering var i forbindelse med kloakering og "Victoria Bank". Desuden var der problemer med dokkerne, og de problemer har nu næsten løst sig selv og har skabt nyt anarki på dok-grundene, skrev menneskene bag den byplans-udstilling (det var vel en slags studerende og lærere ved det tekniske universitet.)

Men pointen var, at selv om London var præget af anarki, så er der en overordnet plan, som man fornemmer, at folk har fulgt mere eller mindre bevidst, tydeligst med ring-motorvejen og trafikken i city.

Det er måske en lidt lang kommentar til dine flotte billeder, men billederne og teksten inviterer jo til lidt eftertanke :)