Salad ingredienser:
- Broccoli blomster
- Mandarin stykker (paa daase) - jeg har en enkelt gang brugt ferskenstykker, da jeg kom til at koebe det forkerte og det smagte udemaerket.
- Rosiner - dem springer jeg normalt over, pga en allergiker (oev, for jeg elsker rosiner)
- Ristede mandelskiver (jeg rister dem paa panden lige inden jeg haelder dem paa)
- Roedloeg skaaret i tynde skiver
- Sproedt stegt bacon skaaret i smaa stykker
Lav dressingen:
I en lille gryde, pisk 2 aeg, en halv kop sukker, 1 skefuld kartoffelmel eller majsstivelse og to skefulde toer sennep. Tilsaet en kvart kop eddike og en kvart kop vand og kog ved let varme, mens du pisker indtil massen bobler.
Flyt den dressingen fra varmen og tilsaet en kopfuld mayonnaise. Bland det godt.
Haeld dressingen over broccoli, rosiner, roedloeg og bacon. Soerg for at at daekke broccolien godt med dressingen og spred de ristede mandelskiver over den faerdige ret.
Salaten nydes koldt - og hvis du virkelig vil forkaele dig selv, saa gem en portion til frokost den naeste dag.
God fornoejelse. :)
10 kommentarer:
UHM! Slurp! Det lyder lækkert men jeg har svært ved at forlige mig med al den sukker i dressingen, man man ikke komme til at udelade det eller hælde et par skefulde honning i istedet?
De dersens dåsemandariner, dem ville jeg udskifte med friske både skåret i stykker, eller er jeg for hys?
Jeg kunne aldrig droemme om at haelde honning I, men sparer meget paa sukkeret. Jeg er ikke nogen stor fan af honning I mad, det hviner I taenderne og synes meget soedere end sukker. Jeg bruger altid brown sugar, ikke. Det blege hvide, saadan noget ejer vi normalt ikke.
Mht mandarinerne, saa er de friske kun gode I November December og desuden skal de stadig goeres bloede og have 'skallen' pillet af. Det ville ikke helt give den samme effekt tror jeg, men det er da et forsoeg vaerd. :)
Det er nemlig rigtigt, det gjorde du. Og jeg mener, jeg netop spurgte efter den. Lyder lækker. Den skal helt sikkert prøves. Tak for den og God weekend!
lækkert med en ny variant af den salat, Tina :-)
dressingen har jeg aldrig hørt om før.
Ser fremragende ud den salat. Men æggene - de skal vel være pasteuriseret eller?
Min mormor lavede altid sådan en sød dressing - men hun brugte blot en smule eddike, lidt sukker og så noget piskefløde. Så var det bare i melrysteren med dét, og det smagte helt vildt godt :-)
Sikke en lækker opskrift - den kunne jeg godt tænke mig at lave en dag :-)
Mums - den skal jeg prøve en dag...er tosset med broccolisalat...
Anja ligenu, jeg hedder godt nok ikke Tina, men lige med hensyn til det med de pasteuriseret æg, så er den slags hysteri kun nødvendigt i DK. På de Britiske øer og Irland gør vi ikke i salmonella, og behøver derfor ikke kvæle god man, nemli' ...
(Altså lige bortset fra det der med det BSE, men det er jo ikke et problem, når man er vegetar, vel?! ;-))
kvæle god mad, skulle der stå ... Tsk, tsk, tsk!
Anja, Irene har saadan set svaret, men det der med pasteuriserede aeg, ved jeg godt eksisterer i DK, men jeg aner ikke hvad det gaar ud paa eller hvordan de ser ud. Anyhow, er det ikke bare noget med raa aeg at goere? Aeggene i dressingen bliver jo "kogt", saa formodentlig er alle aeg ok, uanset om man bor i UK eller DK?
Send en kommentar