05 august 2014

Alt vel paa vestfronten

Turen gik til London Bridge i dag for at se min soede doktor. Sidst jeg saa ham satte han mig kniven for struben, saa jeg var lidt nervoes for at se ham igen i dag, for nu synes jeg efterhaanden jeg er ved at vaere hel igen og jeg havde helt aerligt ikke lyst til endnu en operation. Der var dog ingen grund til nervoesitet, for doktoren havde faaet sine skaerelyster styret og meldte 'it's all good news', da jeg ankom. Operationen var en success og det der blev fjernet var ikke farligt, faktisk var doktorens stoerste bekymring at mit ar ikke bliver synligt. Pyha - jeg maa indroemme arret var min mindste bekymring - han kunne have givet mig et rigtigt piratar, uden han skulle have hoert for det!

Jeg passede Bebsen og Spunken et par timer den anden dag. Deres kaere mor havde forklaret at jeg havde vaeret paa sygehuset og det var derfor de ikke havde set mig i et par uger. Da de ankom stilede Bebsen direkte efter det 10cm lange ar paa min hals. 'Hvad er det', spurgte hun forsigtigt og lidt nervoes. Jeg forklarede at jeg havde faaet en lille operation og hun lyttede intenst og spurgte 'jamen, skar doktoren i din hals med en kniv?' Hmmm... det lyder lidt dramatisk naar man siger det saadan, men det er vel reelt hvad han gjorde. Jeg forklarede at en doktor har en helt speciel slags kniv, som kun doktorer bruger og KUN naar det er noedvendigt. Forklaringer i boernehoejde kraever altsaa en livlig fantasi!


Efter endt konsultation havde jeg lovet mig selv en lille udflugt, saa jeg gik ind gennem Hays Galleria, destination Tower Bridge. Til trods for jeg har boet i London i 25 aar, bliver jeg lige begejstret hver gang jeg ser broen aabner.


Denne gang var det et lille sejlskib som skulle igennem, men havde jeg vaeret der lidt senere var det den store hvide cruise liner, som ses midt i billedet, som skulle igennem. Jeg har aldrig set saa stort et skib gaa igennem, men mon ikke det lykkes mig en dag at faa det med ogsaa?Jeg krydsede broen, for at gaa til mit udflugtsmaal, nemlig Tower of London. I dag er det 100 aar siden UK gik ind i foerste verdenskrig. Der har vaeret mindehoejtideligheder landet over i dag og aviser, fjernsyn og radio har vaeret fyldt med detaljer fra alle de smukke hoejtideligheder. Ved the Tower er der blevet installeret et midlertidigt mindesmaerke, som skal ses for virkelig at forstaa hvor fantastisk det er. 


'Blood Swept Lands and Seas of Red', hedder installationen, som bestaar af ikke mindre end 888,246 keramik valmuer, som 'flyder' gennem voldgraven omkring borgen. 8,000 frivillige har hjulpet og fortsaetter med at hjaelpe til med at installere kunststykket, som jeg overhovedet ikke havde hoert om foer i morges da jeg taendte radioen. Den sidste valmue bliver sat den 11 November, som er 'Armistice day'. Valmuerne kommer til salg i morgen og jeg har allerede sat mit navn paa et par stykker.


Ved lejlighed skal jeg lige have soegt lidt paa kunstneren, Paul Cummins, og designeren, som har soerget for iscenesaettelsen, Tom Piper, for at se om der er nogen symbolik i faconen paa stroemmen.  Uanset hvad, saa kan de i hvert fald godt vaere tilfredse med effekten.


Jeg burde egentlig vise billederne i omvendt raekkefoelge, da jeg tror vaerket starter paa det sidste billede, hvor blomsterne flyder ud af et vindue og mod uret langs den vestlige del af the Tower, op over gangbroen og videre soendenom, men nu kom jeg lige fra flodsiden, saa i faar billederne i den raekkefoelge de blev taget.

Har du chancen, saa soerg for at faa en tur rundt om the Tower med paa London programmet i de naeste par maaneder - det er virkelig et besoeg vaerd.

9 kommentarer:

Eva sagde ...

Hvor er det dejligt, at operationen var vellykket!!!!

Og sikke da et fantastisk skue med de keramiske valmuer. Hold da op, - det ville jeg gerne se "live".

Inge sagde ...

Wauu hvor er det et smukt syn med de røde valmuer. Sådan et par stykker ville jeg også gerne have fat i. Må undersøge om de kan bestilles fra dk.
Dejligt at operationen var vellykket.

Annes indfald sagde ...

Fantastisk syn. Og meget malerisk symbol på en grum krig.
Dejligt at operationen er vel overstået. Og fantasien kunne bruges til forklaringer!

Lene sagde ...

Hvor er det godt at operationen er godt overstået og intet grimt gemte sig der. Og det må være et smukt skue at se det hav af valmuer :-)

Lea sagde ...

Det er en fantastisk by du bo i.

Sylvia sagde ...

Så fint at alt er vel etter operasjonen, Tina.
Og takk for de fine bilder du viser.
Jeg tror nok London er en av de byer jeg vil dra til neste gang jeg skal på tur........Det er vel 25-30 år siden jeg var der sist..........

Camilla sagde ...

Hvor er jeg glad for at høre at operationen gik godt! Ej, hvor er det flot med de valmuer - ved du noget om hvor længe de bliver der?

Benedicte sagde ...

Godt at høre at du er kommet dig godt oven på operationen og at du er dømt 'frisk' igen, selv om min ferie har gjort at jeg først nu, hører om dine halsproblemer.
Sikken dog et helt fantastisk kunstværk! Det må være en oplevelse at se det i virkeligheden, det gør, bare på dine billeder, et meget stærkt indtryk. Jeg kan godt forstå du har reddet dig nogle af valmuerne.
Herhjemme har jeg netop hørt en radioudsendelse om Mosede fort, som åbner som nyt museum med fokus på Danmarks rolle som neutral under første verdenskrig - en ikke helt nem politisk balancegang.

Ellen sagde ...

Tillykke med veloverstået operation.
Nej, hvor er det flot med de valmuer - jeg tror desværre ikke, at jeg når til London, inden de er pillet ned igen og solgt, men jeg vil da lige høre T&C, om de har opdaget, at der er rød plæne ved The Tower!