30 marts 2008

Fotosafari i Marts

Jeg gik paa fotosafari i haven i dag og selv stueblomsterne stod for skud. Vi har tre orkideer, som alle har besluttet sig for at blomstre lige nu - og jeg elsker bare deres perfekte blomster.


Den orangefarvede var ikke i saa god stand da jeg koebte den, og stod kun i blomst i kort tid. Nu er den kommet til haegterne og blomstrer som om den var betalt for det.

Den hvide fik jeg til morsdag af min elskede og den staar stadig i blomst og har faaet endnu flere knopper siden den kom i mit oestvendte stuevindue. Det er en plads de holder af.

Den tredje orkide staar i badevaerelsesvinduet, som er sydvendt. Den er hamrendes cyklamefarvet og saa laekker, men lyset var lidt for skarpt til at faa billederne til at blive gode. Anyhow, naboblomsten (Afrikansk viol?) er lige saa koen, saa vi snupper lige den i stedet.

I haven fandt jeg et par hyacinter. Den pinke husker jeg fra sidste aar, da den stod og saa paen ud ved siden af nogle tete a tete miniaturepaaskeliljer og nogle perlehyacinter. I naturen kan man godt have hamrendes pink ved siden af gul og blaa, uden det er gyseligt!

Lidt laengere nede i haven fandt jeg denne skoennert. Den har jeg ikke set foer, men den har vel vaeret der laenge, for den ser da ikke lille bitte og ny ud. Farven er saa hvid, saa hvid at man skulle tro den havde staaet inde.

Perlehyacinterne staar over alt i vores have og jeg holder saa meget af dem. Baade blomsten og det groenne er paent og saa staar de i blomst rigtig laenge.

Naboens ribis er meget hjemsoegt af humlebier. Jeg er saa smaat begyndt at holde oeje med vores bi fra sidste aar, for jeg ville da elske om den stifter familie i vores have. Vi har set den i flere aar, saa den maa kunne lide det her.

Wisterien er godt paa vej til at blomstre, og det var paa den vi saa bien sidste aar. Det var dog ikke indtil den 30. April, saa vi har tid endnu.


Naboens og vores klatreplanter snor sig om hinanden. Vi er gode naboer og opfordrer hinandens planter paa det kraftigste. Denne lille klematis staar vidst paa deres side, men blomstrer mest paa vores, da den side er sydvendt.

Magnolien er vores og den er af en sent blomstrende slags. Jeg er vild med den. Den har saa smuk og sart en farve og er en fryd at fotografere.


Jeg kunne gaa i timevis og tage billeder af min have, uanset at der egentlig ikke er alverden at fotografere for tiden, men hvis man tager alt det smaa med, saa bliver der alligevel en rulle billeder ud af det. Jeg har lagt et helt arsenal op paa Flickr, hvor jeg tit laegger billeder op. Jeg fatter ikke de ikke tager mere for den service, men jeg klager ikke, for det passer mig.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

VÅREN er herlig!!

Lene sagde ...

tak Tina, så smukt din have blomstrer allerede nu

Tina - omme i London sagde ...

Randi - velkommen hid og ja, vaaren er skoen!
Lene - jeg lover dig jeg har det hele med, hver en lille knop. Haven er nemlig bare groen for tiden og ikke meget andet, men det er liiige oppe over.