19 november 2012

London til fods

Som saa mange andre storbyer ses meget af London bedst til fods. I gaar saa vi en del af London; til fods. :)


Vi tog DLR-toget til Tower Gateway, hvor vi lige ville slaa en tur ind om St Katherine Docks, hvor Danmarks Radio holdt til under olympiaden. Som en lille bonus blev vi beloennet med udsigt til Dronningens baad, Gloriana. Det var den hun rejste ned ad Themsen paa til jubilaeet.


Turen gik videre op forbi the Tower, hvor vi dog ikke gik ind, da vi havde planer om at se masser af steder paa en dag og det tager altsaa en evighed at se the Tower.


Efter en tur op omkring St Paul's Cathedral gik vi ned over the Wibbly Wobbly bridge og hen langs the South Bank. Themsen stod temmelig hoejt, naesten paa maximum vandstand foer the Thames Barrier bliver saenket, saa der ikke kan komme mere vand ind i floden.


Det er aldrig kedeligt at gaa tur paa the South Bank. Isaer kan jeg godt lide at staa og se paa alle de unge knaegte der koerer paa BMX eller skateboard. Det er saadan en fed facilitet, hvor der er plads til de unge samme sted som hvor resten af familien hygger sig paa en loerdag eftermiddag.


Der er saa meget sjovt kunst langs Themsen. Noget er koennere end andet, men denne her synes jeg er pudsig. Et baobabtrae, hvor man kan taelle alderen paa ringene paa den alternative led. :)


Langs med Themsen var der julemarket. Der var masser af boder med baade vafler og gloegg og hvad ved jeg, men der var saft suseme ogsaa mange mennesker. Vi havde en aftale andetsteds og lod julemarket vaere julemarket.


Snart var vi fremme ved destinationen og der var "curry" paa bordet. Vi gik ikke sultne hjem!

4 kommentarer:

Eva sagde ...

Tak for endnu en hyggelig tur rundt i London.
Uhm, curry, ikke så ringe at ende der:)

Lene sagde ...

Og med dig som guide, så keder vi os aldrig. Du har sans for detaljer, det baobabtræ er da skøn at skue :-)

Ellen sagde ...

Holddaop ... hvor mange var I om at skulle spise jer igennem alt det mad?

Jeg tror aldrig, jeg har set vandet stå så højt i Themsen - godt I har barrieren ... hvor mange gange er det nu, den har forhindret deciderede oversvømmelser? Det er vist en hel del gange, mener jeg.

Jeg elsker London i juletiden. Jeg kommer til UK d. 11. december, men kommer desværre ikke til London.

AagePK sagde ...

The Barrier lukker da forhåbentligt ikke for det vand, der her i regntiden skal UD af floden, vel?
Bortset fra det, turen ad Embankment og South Bank er en af mine yndlings, jeg smiler altid, når jeg kommer forbi monumentet for Sir Joseph Bazalgette, han står bag en ufattelig ingeniørbedrift, og er hædret med et smukt monument.